Medical Departments

Maak Afspraak

Welkom op de site van Podotherapie Praktijk Holthuis.

Podotherapie Praktijk Holthuis heeft vestigingen in Haarlem en Eindhoven.

In Haarlem zijn er 4 vestigingen:

In de 2 praktijklocaties van de Huisartsen Leonard Springer: Locatie ’t Hof & het Reinaldahuis;
Bij Fysiotherapie Diepenveen;
Bij Medisch Centrum Te Cleeff.
Dinsdags, Donderdags, vrijdags en zaterdags. Zie contact voor meer informatie
 

In Eindhoven zijn er 2 vestigingen:

In het Centrum voor Gezondheid Genderdal;
In Gezondheidscentrum Engelsbergen.
Woensdags. Zie contact voor meer informatie
 

Mijn naam is Michael Holthuis en ik ben werkzaam als podotherapeut. Middels deze website wil ik u nog beter van dienst zijn en een algemene indruk geven van de praktijk. U kunt onder andere informatie vinden over podotherapie in het algemeen, over de werkwijze, over een aantal aandoeningen en over de tarieven en vergoedingen die u kunt verwachten.

Weet u de verschillen tussen een podotherapeut en een podoloog?  Klik hier voor de uitleg!
 

De voeten zijn de basis van het menselijke lichaam. Podotherapie is afgeleid van het Griekse woord “pous”, wat voet betekent.De letterlijke vertaling van podotherapie is dus voettherapie.
De podotherapeut is een paramedicus en behandelt mensen met voetklachten en/of klachten die (zijn) ontstaan door: – een afwijkend functioneren van de voet(en), bijv. door een bewegingsbeperking; – een afwijkende voetstand, bijv. platvoet / holvoet of scheefstand van een gewricht; – een afwijkend looppatroon, bijv. doorzakken tijdens het lopen.

Wanneer er klachten in de voet(en) optreden, kunnen er mogelijk ook andere lichamelijke klachten of afwijkingen ontstaan hoger in het lichaam gelegen, bij de enkels, onderbenen, knieën, bovenbenen, heupen en rug. Een podotherapeut kan een uitkomst zijn om deze klachten te behandelen en te verhelpen. Een podotherapeut kan ook diabetes – en reumapatiënten behandelen met voetproblemen.

Veel voorkomende klachten in de praktijk zijn: – Hielspoor / peesplaat ontsteking – Pijn in de hielen / voetholte / voorvoeten – Instabiliteit – Doorgezakte voeten – Knie klachten – Pijnlijke grote teen – Tintelende tenen – Terugkerende likdoorns – Overmatige eeltvorming – Scheefstand van één of meerdere tenen. Voor een volledig uitgewerkt klachtenoverzicht klikt u hier.

Door middel van een uitgebreid vragengesprek, een onderzoek om te onderzoeken waar de pijn precies gelokaliseerd is en de beweeglijkheid, een loopanalyse en een voetafdruk, streef ik er naar om u weer zo snel mogelijk pijnvrij te kunnen laten lopen. Daarnaast geef ik advies in oefeningen die voor pijnvermindering zorgen en geef ik schoenadvies.

Voor een uitgebreidere uitleg over het gehele onderzoek, zie het 1ste onderzoek

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Podotherapeuten. Tevens sta ik geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister paramedici. Dit betekent dat ik voldoe aan de door hen gestelde kwaliteitseisen. Ik streef ernaar om optimale zorg te leveren en daarom ben ik mezelf continue aan het doorontwikkelen en specialiseren. Ik heb alle expertises op het gebied van podotherapie in huis om optimale kwaliteit te bieden.

Podotherapie Praktijk Holthuis heeft vestigingen in multidisciplinaire centra. Dit houdt in dat er intensief wordt samengewerkt met huisartsen, fysiotherapeuten en andere medische disciplines aanwezig in het pand, om zo de beste zorg op maat te kunnen bieden.

Zoekt u een podoloog in Haarlem?

Podologie en podotherapie zijn beroepen met een aantal raakvlakken en doorgaans vaak door elkaar gebruikt. Beide groepen houden zich bezig met het behandelen van mensen met voetklachten en klachten hoger gelegen in het lichaam die veroorzaakt worden door een afwijkend functioneren van de voet(en). Echter zijn er toch een aantal significant verschillen aanwezig.

Er zijn een aantal verschillen:

  • Een podoloog kan een gedegen opleiding gehad hebben maar soms ook korte cursus. Door het gebrek aan regelgeving kan het voorkomen dat iemand zonder veel kennis van zaken zichzelf podoloog noemt
  • Een podotherapeut heeft altijd een 4-jarige HBD opleiding afgerond (“Bachelor-Degree”)
  • Een podoloog is een onbeschermde beroep
  • Een podotherapeut is wettelijk erkend en een beschermd beroep volgens de Wet BIG, artikel 34.
  • Een podoloog is een commercieel beroep en valt onder het Ministerie van Economische zaken
  • Een podotherapeut valt onder het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en is een wettelijk erkend, paramedisch beroep.
  • Een podoloog houdt zich voornamelijk bezig met het maken van ortheses / protheses en het maken van therapiezolen / steunzolen
  • Een podotherapeut houdt zich bezig met het maken van ortheses / protheses, het maken van therapiezolen / steunzolen, nagelaanbouw, nagelbeugel, voetbehandelingen, diabetische screening, diabetisch voetonderzoek, wondbehandeling, verbandtechniek / vilttherapie, schoenmodificaties
podologie haarlem
podoloog haarlem