Wat is het verschil tussen een podotherapeut en een podoloog?

Een podotherapeut is een door het ministerie van VWS wettelijk erkende en beschermde titel. Een podotherapeut staat genoteerd in de Wet BIG, artikel 34. Een podotherapeut is  gegarandeerd in het bezit van een HBO- bachelortitel verkregen na het volgen van een 4 jarige HBO opleiding. De titel podoloog, (register)podoloog, podo-posturaaltherapeut of podokinesioloog is niet wettelijk erkend door het ministerie van VWS, het wordt een vrij beroep genoemd wat betekend dat iedereen deze titel mag dragen. Vaak hebben deze beroepsbeoefenaren een gedegen opleiding of cursus gevolgd. Echter, het kan ook voorkomen dat iemand die in een schoenwinkel werkt, zonder veel kennis zich podoloog noemt.

Locatie 1: MTC Springerlaan in het Reinaldahuis

De eerste locatie voor podotherapie in Haarlem is gevestigd in het pand van het Reinaldahuis, bij fysiotherapie MTC Springerlaan (Medisch Training Centrum).  De praktijk bevind zich bij de Leonard Springerlaan 9, een zijweg van de Prins Bernhardlaan en bij het “Burgemeester Reinaldapark”.

Bij de fysiotherapie werken 6 fysiotherapeuten. Hier kunnen patiënten ook (onder begeleiding) fitnessen in de sportzaak. Er zijn daarnaast in dit pand ook huisartsen, diëtisten en psychologen gevestigd. Naast deze medische disciplines, is er ook een apotheek, een winkel, een bibliotheek en nog een aantal andere dingen gevestigd.

Heeft u een afspraak, dan dient bij de hoofdingang rechtdoor te lopen tot u bij de fysiotherapie uitkomt. Deze bevindt zich aan uw rechter zijde. U dient plaats te nemen in de wachtkamer van fysiotherapie MTC Springerlaan. U wordt vanzelf gehaald.

Locatie 2: Fysiotherapie en Revalidatie Diepenveen

De tweedelocatie in in Haarlem is gevestigd in het pand van het Fysiotherapie en Revalidatie Diepenveen. De praktijk bevindt zich in de Bijdorplaan. Aan het begin van deze straat is een hogeschool gevestigd. De praktijk is gevestigd aan de andere kant van de straat, boven het sportcentrum “Fitland”, op de 1ste verdieping. U kunt aan de voorzijde van dit pand uw auto parkeren. Eenmaal binnen in het pand, kunt u met de lift naar de 1ste etage.

In dit centrum werken 8 fysiotherapeuten. Daarnaast zijn er nog een aantal andere therapie mogelijkheden, namelijk: manuele therapie, sportfysiotherapie, McKenzie Therapie, psychosomatische fysiotherapie, kinderfysiotherapie, Oedeemtherapie, Oncologie, Cranio Sacraaltherapie, geriatriefysiotherapie, haptonomische fysiotherapie, bekkenfysiotherapie, zwangerschapsfysiotherapie en fysiotherapie bij dans- en balletblessures. De fysiotherapeuten zijn in het bezit van een shockwave apparaat.

Heeft u een afspraak, dan kunt u plaatsnemen in de wachtkamer van de fysiotherapie (1ste etage boven de sportschool Fitland). U wordt vanzelf gehaald.

Locatie 3: Medisch Centrum Te Cleeff.

De derde locatie podotherapie in Haarlem is gevestigd in het pand Medisch Centrum Te Cleeff, bij Fysiotherapie Te Cleeff. Dit centrum is gelegen bij ’t Hoenstraat 9. Het is gelegen nabij de ringbaan (Delflaan), tegenover de ijsbaan en het zwembad van Haarlem en tegen het korfbal veld aan. Hier vindt u ook de parkeerplaatsen.

In dit centrum zijn een aantal huisartsen gevestigd. Ook zijn er fysiotherapeuten, twee psychologen, een diëtiste en een apotheek gevestigd. Bij de fysiotherapeuten is er de mogelijkheid om (onder begeleiding) te fitnessen in sportzaal.

Heeft u een afspraak, dan dient u bij de schuifdeuren buiten op de bel te drukken van de fysiotherapie / podotherapie. De deur zal dan voor u worden opgemaakt.

Het kan soms voorvallen dat het iets later wordt dan de afgesproken tijd. In sommige gevallen dient er iets meer tijd besteedt te worden aan de desbetreffende patiënt. Meestal is dit dan niet meer dan 5 of 10 minuten.

Direct een afspraak maken op één van de locaties

Route

Praktijk Leonard Springlaan 9

Praktijk Blijdorplaan 15

Praktijk het Hoenstraat 9

nvvp

kpp