Wat is het verschil tussen een podotherapeut en een podoloog/podo-posturaaltherapeut/podokinesioloog?

Een podotherapeut is een door het ministerie van VWS wettelijk erkende en beschermde titel. Een podotherapeut staat genoteerd in de Wet BIG, artikel 34. Een podotherapeut is  gegarandeerd in het bezit van een HBO- bachelortitel verkregen na het volgen van een 4 jarige HBO opleiding. De titel podoloog, (register)podoloog, podo-posturaaltherapeut of podokinesioloog is niet wettelijk erkend door het ministerie van VWS, het wordt een vrij beroep genoemd wat betekend dat iedereen deze titel mag dragen. Vaak hebben deze beroepsbeoefenaren een gedegen opleiding of cursus gevolgd. Echter, het kan ook voorkomen dat iemand die in een schoenwinkel werkt, zonder veel kennis zich podoloog noemt.

Locatie 1: Centrum voor Gezondheid Genderdal

Voor podotherapie in Eindhoven kunt u terecht bij één van onze vestigingen, centrum voor gezondheid Genderdal. In dit grote centrum zijn een aantal disciplines werkzaam, namelijk: 2 huisartsen, 7 fysiotherapeuten, 1 logopedist, 1 mondhygiënist en 1 Mensendieck therapeut. Ook is er de mogelijkheid om (onder begeleiding) te fitnessen.

Centrum voor Gezondheid Genderdal is gelegen in de wijk Genderdal. Er zijn (gratis) parkeerplaatsen voor de deur aanwezig.
De ingang vindt u aan de linker kant van het pand. Wanneer u een afspraak heeft, kunt u plaatsnemen in de achterkamer van de fysiotherapie. U wordt vanzelf binnen gehaald.

Locatie 2: Gezondheidscentrum Engelsbergen.

Voor podotherapie in Eindhoven is het ook mogelijk om een afspraak te maken bij de vestiging gezondheidscentrum Engelsbergen. In het gezondheidscentrum vindt u onder één dak: 4 huisartsen, namelijk: J. Dijkmans, I. Smeele, L. van Gurp en A. Poodt.
Ook is er een apotheek, een praktijk voor fysiotherapie met 6 fysiotherapeuten, een psycholoog, een logopedist, een pedicure in het pand aanwezig. Daarnaast zijn er van etage 1 tot en met 6, ouderen woning. Er is ook de mogelijkheid om (onder begeleiding) te fitnessen.

Gezondheidscentrum Engelsbergen is makkelijk bereikbaar via de paralelweg van de “Limburglaan”.
Er zijn (gratis) parkeerplaatsen voor de deur aanwezig. De ingang vindt u aan de voorzijde van het pand. Wanneer u een afspraak heeft, kunt u plaatsnemen in de achterkamer tegenover de apotheek. U wordt vanzelf binnen gehaald.

Direct een afspraak maken op één van de locaties

Route

Praktijk Donizettilaan 35

Praktijk Maria van Bourgondiëlaan 12

nvvp

kpp